Блокирана връзка с НАП поради неизпратени бележки

Последните промени в Наредба Н18 поставиха много високи изисквания към качеството на мобилната връзка, модемите на фискалните устройства и надеждността на сървърите на приходната администрация.

Очаквано не закъсняха и първите сривове в системата.

Какво да правим ако фискалното устройство блокира поради неизпратени бележки.

  1. Изключваме го и го включваме отново за да рестартираме модема.
  2. Оставяме го включено и изчакваме автоматичният обмен.
  3. Предизвикваме обмен на данни със сървъра:

Datecs – От Главно меню – 7 TOTAL TOTAL 7 TOTAL

Изважда съобщение за неизпратените бележки след което се опитва да ги изпрати отново.

Tremol ZM-V2  – От Главно меню – Mode – Програм – 33333 – „TEST“ 8 – 7

Tremol S / SB – От Главно меню – Mode – Програм – 33333 – Function – 9

Daisy – Към момента знаем само за вариант през сервизният софтуер – Функция „Информация“

Ще допълваме списъка си с решения и за останалите модели, които поддържаме.

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Ремонт на Hikvision DS-7216HGHI-SH/A

Серията, DS-7200HGHI беше едно от първите големи неща на Hikvision, с които се сблъскахме в работата си на инсталатор на системи за видеонаблюдение. Моделите от нея се появиха през 2015 и предложиха невероятното тогава качество от FullHD, реализирано посредством аналогово предаване по коаксиален кабел и модифициран видеосигнал по стандарт HD-TVI. Изключително приятният и подреден интерфейс, чудесната софтуерна и community поддръжка, както и разумната цена на устройствата от тази серия бързо превърнаха тази техника в наш фаворит и успяхме да внедрим при наши клиенти голям брой такива устройства.

За съжаление, по подобие на дефектните чипове на NVidia техническите проблеми се появяват доста след като приключи продажбата – т.е доставчика и неговите партньори-инсталатори разбират за проблемите с техниката едва след като са продадени големи обеми.

Има още

Публикувано в Видеонаблюдение | Етикети: , , , | Вашият коментар

Отчитане на ФУВАС – дистанционно и локално. Уведомление при блокирала машина.

Фискалните устройства за вендинг автомати на самооблужване /ФУВАС/ навлязоха в страната ни покрай промяна на Наредба Н-18 и бяха допълнително дефинирани от последваща промяна на ЗДДС разрешаваща възможност за фискална продажба без издаване на хартиен касов бон.

За собствениците на автомати за самообслужване въвеждането дойде неочаквано, създаде проблеми с интеграцията на определени интерфейси, както и породи допълнителни разходи и документи съпътстващи цялата процедура.

Един от най-наболелите въпроси и проблеми с които се сблъскахме като фирма-дистрибутор на фискални устройства беше : Как собственик на машина с фискално устройство да може максимално лесно и просто да го отчете?

Има още

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

ФУВАС за атракционни и нестандартни автомати за самообслужване

Премахване на необходимостта от служители, лекотата на обслужване а и големият интерес към развлекателните и атракционни вендинг автомати доведе до истински бум в този бранш. Развлекателни кранове за играчки, въздушни хокеи, различни клатушки и въртележки доставящи удоволствие за нас и нашите деца са буквално на всеки ъгъл и се радват на огромен интерес и посещаемост, а за собствениците са и източник на добър приход. Срещат се даже и специализирани автомати, като например автоматичните самопочистващи се тоалетни, закупени от Обшина Бургас които успешно фискализирахме и свързахме с НАП.

Тук обаче ще разгледаме фискалната страна на въпроса и по-точно техническите предизвикателства относно монтаж и свърване на ФУВАС към такива разнородни и специфични устройства.

Има още

Публикувано в Uncategorized | Етикети: , , , , | Вашият коментар

Мобилни принтери за горски стопанства.

Считано от 01.07.2016 всички горски стопанства трябва да бъдат снабдени с таблети с мобилна връзка и мобилни принтери за отпечатване на превозни билети посредством централизирано софтуерно решение.

Във връзка с въвеждането на новата система за издаване на превозни билети, уведомяваме горските стопанства, че могат да закупят от нас като официален дистрибутор на Датекс ООД и Дейзи Тех АД, мобилни принтери за издаване на превозни билети отговарящи изцяло на изискванията на софтуера.

Към текущия момент най-търсени от горските стопанства е железният и изпитан в практиката на разносната търговия и куриерски услуги DPP250, както и конкурента му Daisy 20MP.

Цените са както следва :

Datecs DPP250 Bluetooth- 320.00лв с ДДС

Daisy DP20MP Bluetooth- 290.00лв с ДДС

За количества – отстъпки.

От нас също можете да закупите таблети с 3G и Bluetooth на водещите производители с 24м гаранция.

Фирмата ни осигурява, гаранционна и следгаранционна поддръжка, бърза реакция и конкурентни цени.

Обадете ни се на 0885925846 и резервирайте вашите мобилни устройства сега.

Работим с клиенти в цялата страна посредством всички куриерски фирми

Публикувано в Uncategorized | Етикети: , , | Вашият коментар

Как да променим запетайката в точка при писане на български в Windows 7

keyboard-layout-creator-in-Windows-8Решихме се да напишем тази кратка статия заради досаден проблем, с които се сблъскахме покрай инсталациите на търговски системи под Windows7.

Има още

Публикувано в Компютърни системи | Вашият коментар

Рекламно клипче на Блу Системс ЕООД

В резултат на няколкочасово човъркане на Movie Maker и купчина сервизни снимки на разнообразно оборудване се роди и една мини-рекламка на фирмата ни.

Ето резултата:

Публикувано в Разни | Етикети: | Вашият коментар

Декриптиране на Config.bin файл от TP-Link WR340G

3831664700_1404920008

Днес се сблъскахме със следният проблем при едно отдалечено и безпроблемно работещо рутерче свързано с инвеститорска камера за контрол на строителен обект. За жалост доставчика на Интернет не успя да ни осигури статично IP или просто не се разбраха с клиента и се наложи да използваме Dyndns.org опцията за да може камерата да бъде наблюдавана. Има още

Публикувано в Компютърни системи | Етикети: , , | Вашият коментар

Премахват ли ФУВАС? Коментар и анализ на текущата ситуация.

След гръмките заглавия по вестници за отмяната на ФУВАС и несигурността, която се установи сред вендинг оператори и сервизи за ФУ държавата, като че ли е на път да внесе малко яснота по казуса с фискалните устройства за вендинг машини.

Тъй като много хора се свързаха със сервиза ни и ни обсипаха с въпроси, а неяснотата  е повсеместна решихме да опишем в кратка статия нашето собствено виждане и прогноза за развитие на казуса
Има още

Публикувано в Касови апарати и фискални системи | Етикети: , | Вашият коментар

Важно: Подмяна на сървъра на НАП. Актуализирахте ли касовите си апарати?

На вниманието на всички наши абонати:

На 09.09.2013 ще се извърши подмяна на софтуера на НАП сървърите, обслужващи комуникацията с фискалните устройства. Подмяната се налага във връзка с изискване на НАП за формата и допълнителни данни които касовите апарати трябва да изпращат към приходната администрация.

Има още

Публикувано в Касови апарати и фискални системи | Етикети: | Вашият коментар